Ravnetroppen

Julegave indsamling til børnene på kvindecenteret Røntoften.

Vores spejder William Vever der er 14 år, og er spejder er i Ravnetroppen og har været i USA mange gange og se hvad de amerikanske spejder laver i alderen fra 14-18 år, her er William blevet inspireret af dem, for her giver spejderne meget tilbage til samfundet, for en dag siger William til mig, som far og spejderleder, at vi som spejdere tit for noget fra nogen, men kan vi ikke også give noget igen?, jo det kan vi sagtens, men hvad tænker du?, ja jeg ved at der er nogle børn som har det svært her op til jul, jeg ved der er noget der hedder Røntoften, der har vi engang afleveret noget legetøj og det kunne være fedt at give dem en god jul, hvis vi kunne indsamle noget nyt eller brugt legetøj til de børn. William lavede en tekst som vi postede på Facebook, og så tog han rundt i byen med fuld spejder uniform og samlede ind hos nogle butikker. Det blev til ca.30 ting til de 20 børn som er blevet pakket ind og afleveret på Røntoften den 23 december, med store smil og tåre i øjnene. Det var et fantastisk øjeblik.

Sponsorer

Vi vil gerne sige tak til de butikker som har villet være med til at støtte dette gode tiltag. De butikker der har doneret gaver er: Stark, Helsingør bilhus, Nissan, og Ford, Partybutikken, Matas på Stengade, Sportsmaster, Arnold Busk boghandel, Rohdes i bycenteret, Normal og Lidl. Der var tilfælde hvor nogle af ekspedienterne ikke kunne tage beslutning om butikken kunne donere, men valgte selv at køre deres dankort igennem maskinen og give os gaven, så måtte de tage den med chefen efterfølgende, se det er jule ånd, og William vil gerne sige tusind tak for alle gaver og alle de positive tilbagemeldinger det har ført med.

Fremtiden

William ønsker for fremtiden at der skal laves en mere organiseret indsamling fra butikker og private som rydder op på børneværelset bla. nyt/brugt legetøj som så kan gives til julegaver til de børn på Røntoften fremadrettet. William er ved at lægge en plan for dette. Spejderudmærkelse Som spejderleder kan man ikke andet end at være stolt over at man har en 14 årig dreng som ikke kun tænker på selv, men og selv udtænker planer og hvad vi kan gøre for at det skal lykkedes fremadrettet.

Claus Vever, Gruppeleder og spejderleder, Ravnetroppen.

Gulspejder i Nyrup

Ravnetroppen har til huse i en lille hytte ved Gurre hegn. Tæt på både Gurre, Tikøb og Espergærde. Hytten ligger lige ud til skoven, og der er rigelig plads til spejdernes aktiviteter. 

Vi er en del af De Gule Spejdere i Danmark og vi lægger stor vægt på de grundlæggende idealer for spejderbevægelsen: Friluftsliv, kammeratskab, samarbejde og hjælpsomhed. Udover at bibringe børnene en lang række praktiske færdigheder skal spejderlivet hos Ravnetroppen udvikle deres forståelse og ansvar for medmennesker, miljø og samfund.

Hos os er det ikke et mål i sig selv at alle teknisk skal være super dygtige spejdere. Derimod er det et vigtigt mål at gruppen trives og fungerer, og at hver enkelt opøves i samarbejde og tolerance.

Vi hilser altid nye medlemmer velkommen, så hvis du bor tæt på Gurre, Tikøb eller Espergærde så kom og vær med. 

 

 

 

DEL PÅ:
Spejder i Nyrup, Espergærde og Tikøb

Program januar - august 2019

Instruks for brug af bålhytte

Instruks for brug af bålhytte kan hentes her